04 de febrer 2007

Desnacionalització de CiU.


Per quinze cèntims d’euro. Qui afirma ‘’ som la casa gran del catalanisme’’ ? Correcte, Artur Mas. Últimament, la formació nacionalista – sobre la teoria – està capficada, i en especial el seu dirigent Mas, en que CiU és, com he dit, la casa gran del catalanisme. A més recordem que el senyor Duran i LLeida vol, necessita, un ministeri per a sentir-se realitzat. Convergència i Unió està perdent el seu punt nacionalista. Ara ja són catalanistes, estan aplanant el terreny per a un futur pacte de Govern amb PSOE o PP?

Dubto que el pacte amb el PSOE sigui factible, ZP també volia PSC-CiU i no va ser així, per tant els dirigents – ara sí – catalanistes estan dolguts amb ZP. El pacte més ‘’maco’’ és amb PP, el gran partit anti-nacionalista, així Mas faria de líder català – com si no ho hagués fet – i obligaria al PP a treure tots els tipus de collonades contra l’Estatut(et) i així Mas sortiria victoriós després de fer-se el màrtir amb les eleccions i obligant al PP a treure els recursos contra l’Estatut(et) per a recuperar el Govern de la Generalitat en les pròximes nacionals.

Aquest sector CiU, i no tant CiU, com el cas Carretero, diuen que ERC està perdent identitat, és a dir, s’estan des-independitzant. Això són collonades i de les grans, el que passa és que encara no han entès que aquest segon tripartit s’ha fet per aconseguir millores socials, després de 23 anys amb Pujol i 2 amb Maragall, i amb el tema exclusiu del debat identitari – el qual no s’ha d’oblidar/at – el país està fet caldo en polítiques socials. Alguns diuen que ERC s’ha rebaixat per aplanar el camí al PSC o ICV, i posen el cas Puigcercós, i la frase cèlebre ‘’ Sóc independentista, no nacionalista’’ no seria en algun cas dir això posicionar-se com ‘’un gra al cul’’ al PSC? L’independentisme és més radical que el nacionalisme, no dic radical amb el sentit estricte de la paraula. També en aquesta línia de ‘’rebaixes’’ que no lluiten per el país, la mateixa cúpula ho va dir, ara farem una Catalunya social, i per aquí comença la nacionalització del país, per la societat. Recordem també, que està en un Govern tripartit i que com a tal, ha d’aparcar, i no rebaixar, algunes idees. Això no vol dir que siguin uns botiflers o altres insults que hem aguantat els seus votants. Senyors i senyores de CiU, aquests sí son botiflers, durant anys han preferit PP a un pacte nacionalista amb ERC. Pensem abans de llepar-nos les ferides.

3 comentaris:

iruNa ha dit...

Buf... tot plegat em sembla una baralla absurda entre interessos polítics i econòmics. No hi entenc massa de política jo, i totes les discussions entre partits em cansen profundament. Més que res perquè sempre fan servir els mateixos arguments i no hi ha manera que es posin dacord i facin alguna cosa! (se que és difícil ja que no existeix un pensament unànime, però moltes vegades em dona la sensació que es tiren pedres al seu propi terrat) Enfi, esperem que aquest nou tripartit compleixi amb el que ha predicat!

Unknown ha dit...

Les declaracions de bona voluntat, les paraules en definitiva, se les emporta el vent. El que cal anar a copsar és quines lleis defensa cada partit, quins textos voten (o no), etc.

En tot cas sortosament a catalunya tenim encara una societat civil prou viva...

Uribetty ha dit...

Iruna tens molta raó, la política és complicada. Jo estic segur que el nou tripartit complirà - no totalment perquè és difícil - però sí parcialment el que han predicat, de fet ja estàn començant a moure's, i si prenem com ha premisa les accions de Montilla a Conrnellà, pot fer grans coses per al país.
Tondo rotondo com va dir Montilla ''Fets, no paraules''. Ara amb el desplegament de l'Estatut(et) serà el moment de veure com actua el Govern i les lleis que posa en marxa i voten (o no).
Salutacions als dos!