09 de gener 2007

Avui toca criticar, encara que sembli impossible, a ERC. Pot semblar que sempre estic d’acord amb les seves polítiques i decisions, però en certs temes no és així.
Vaig llegir fa poc un article on s’afirmava que a Vandellòs és va aprovar una moció de censura al rebuig del cementiri nuclear – impulsat per les JERC. A continuació hi ha l'article.

Després d’aprovar la moció de rebuig al cementeri nuclear- impulsada per les JERC- permeten que es celebrin les jornades pro cementeri que ENRESA va organitzar al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Així mateix un recent estudi de la UPC encarregat per ENRESA assegura que Vandellòs és el candidat ideal per acollir-lo

Aquí ve la meva crítica, la política ecologista i energètica de ERC i no només de la formació independentista sinó de la resta d’esquerres és nefasta. Duen a terme unes polítiques de pa sucat amb oli, sense sentit i totalment utòpiques.
Els punts a favor de la energia nuclear ja els vaig exposar en un post anterior però avui tractaré la basant més política del tema.
Tots els votants de ERC volen lluitar per una Catalunya lliure, progressista i Europea. Per assolir aquest objectiu cal que el nostre país sigui el primer en impulsar polítiques energètiques basades en la nuclear. Perquè és aquesta l’única energia que té un futur d’àmbit nacional. És l’energia nuclear la que fa que un país avanci ja que els combustibles fòssils estan acabant-se i les energies renovables, són única i exclusivament d’ús domèstic ja que en certes zones del món no tenen gaire sentit. Un exemple clar, quin sentit té instal·lar plaques fotovoltàiques a G. Bretanya, una zona on majoritàriament on hi regna el Sol? Podem pensar en els parcs eòlics, aquest sí que destrueixen la natura, imposant uns molins de grans dimensions. Cal parlar també de la força mare motriu, sí que a priori és útil però comporta una gran inversió i a més modifica el seu entorn. És a dir, aquestes últimes es queden per a escalfar el menjar o fer ous ferrats.
Per tant, és hora que les esquerres es plantegin novament aquest punt de les seves polítiques i millorar-lo, efectivament amb l’energia nuclear. D’aquesta manera Catalunya assolirà un fort paper en temes energètics i podrà desenvolupar-se com a nació.
Finalment aquest tema energètic és un dels punts que diferencien les dretes i les esquerres en les seves polítiques. Ja va sent hora que tant drets com esquerres abandonin certes diferències i treballin per al país, com hauria de fer CiU i ERC.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat Uribetty és que no hi entenc massa d'energies. D'entrada la nuclear em fa una mica de por perquè és potencialment molt perillosa i un incident en una central nuclear pot tenir conseqüències devastadores. a banda que en un món tant irracional com el que tenim, amb el terrorisme com a ordre el dia, una central nuclear pot ser una arma de doble fil ja que és un objectiu factible si es vol fer molt de mal. En fi que tampoc puc dir massa res més perquè, com he dit, desconec el món de les energies renovables o altrenatives a les tradicionals.
Un petó!!

Uribetty ha dit...

Companya Floc entenc la teva posició respecte les nuclears. La meva ''gran lluita'' si parlo de temes energètics, la veritat és que la nuclear és completament neta ( parlo com energia ) i genera tanta energia com una hidràulica. Sempre que es parla de Centrals Nuclears tothom recorda Txernòvil, el problema aquest fou únic, venia d'un estat proper al comunisme ( per no dir comunista ) i com a tal les inversions no eren les adecuades. Què passa si observem les centrals de França, Alemanya o EE.UU? Cap tipus de problema, res d'explosions catastròfiques.
El problema del terrorisme sí s'ha de tenir en compte però cal que les centrals estiguin correctament equipades per a produïr urani enriquit o empobrit i altres elements radioactius per a produïr armes de destrucció massiva.
Espero que aquesta ''petita classe'' t'hagi ajudat a entendre una mica més d'energies.
Salutacions i petons!

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la classe uribetty! Per cert que l'altre dia vaig llegir que la cambra de Girona estudiava la possibilitat de demanar que s'instal·lés energia nuclear a la zona per suplir la macança energètica de la demarcació ( i més amb Ave's, trens de mercaderies, etc.)

Anònim ha dit...

Jo tampoc entenc gaire d'energies (això ho deixo en mans de científics com l'Uribetty) però no puc evitar tenir una determinada imatge negativa de les nuclears que ara, en haver llegit la teva "classe", hauré de matisar.
Però sigui com sigui, a primer cop d'ull, em fa l'efecte que les plaques fotovoltaiques tindrien molt sentit a Catalunya i tinc entès que estan en expansió. Per què, si no, diversos propietaris de terres estan substituint llurs cultius tradicionals per la instal·lació d'aquestes plaques? Catalunya no va precisament mancada de sol, i això s'ha d'aprofitar. Si més no, és molt més net i segur que qualsevol nuclear, o no?

Tals ha dit...

Jo crec que l'ús de les nuclears hauria ser només durant un determinat temps, fins que es desenvolupin més les energies renovables i alternatives. Ja saps que també tenim el problema dels residus nuclears, que han de quedar emmagatzemats durant anys fins que ja no tenen radioactivitat (però després de moltíssims anys).
Crec que les nuclears són millors que les que utilitzenel petroli o el carbó, però tot i això, els seus inconvenients són molts. En canvi, la majoria d'inconvenients de les energies alternatives estan relacionats amb el seu poc desenvolupament i estudi.
Bé, que consti que jo sóc de lletres, eh!

Uribetty ha dit...

Floc gràcies per aquesta informació, no en tenia ni idea, doncs la cambra ha fet bé.
Company Tarannà sí que la solar és neta i útil per a Catalunya, però té alguns inconvenients, en primer lloc que ocupa molt espai i a més – com a segon punt negatiu – produeix poca energia, per abastar una gran ciutat – ho pots veure en el post que he lincat – amb això no vull dir pas que la solar sigui inútil tot el contrari, s’ha d’utilitzar a gran escala, però la nuclear és l’única – per el moment – que possibilita l’abast d’una gran ciutat en poca superfície. Per tant cal que a Catalunya s’utilitzi la solar perquè l’insolació és de gran escala. Com he dit, la nuclear és completament neta ja que es genera a partir de vapor d’aigua, però com diu Tals hi ha l’inconvenient dels residus.
Tals que siguis de lletres no influeix en res, aquí de moment els que comenteu sou de lletres i teniu bons arguments – millor que alguns ecologistes. Parles dels residus, això actualment s’està investigant a fons – en particular les radiacions gamma – i és l’únic punt en contra de les nuclears, tot hi això els cementiris actuals són de gran eficàcia i s’eviten pèrdues de radiacions o elements radioactius. Per confirmar-te això dels anys, no són moltíssims, sinó milions d’anys. També recordar que a part del poc estudi que s’en ha fet ( o no s’ha volgut fer ) sobre les renovables és, com he dit abans, la superfície que ocupa relacionat amb la poca energia que subministra, un cas pràctic és França, un país amb parcs eòlics de grans dimensions, ocupant planes extenses i tot i això l’energia és ínfima i només prové de la nuclear (78%).
Per últim dir que és necessari que les renovables s’implantin adequadament en el nostre entorn per a un futur que sembla llunyà però és molt més pròxim del que sembla.
Salutacions a tots i totes!