11 de maig 2007

Tintes fosfòriques.


Bona nit a tots i totes, avui un poema de Badalona, per als que no sigueu d’aquí i potser no sabeu de que va, faré un petit resum. En el maig es celebren les Festes de Maig, ja que St. Anastasi és el patró de la meva ciutat, així que des de fa molts anys es crema un dimoni a la platja, per fer maxar els mal rotllos. Els infants porten els seus dimoniets per a cremar amb el gran. Aquest any el tema del dibuix guanyador ha estat el canvi climàtic. D’aquí us recomano que l’any que ve, assistiu a la cremada, val la pena. Salut!


Un gran cel encès per llums de colors

il·lumina ma ciutat, bella amb costa,

bella amb montanya, ella és bella.


La nit convertida en dia, llums de colors.

La nit convertida en esperança, tot canvia?

La nit convertida en tu, llums en tons ulls.


Mirant al cel ben alt, gaudint dels colors:

verds, vermells, grocs i violetes.

Captivat, totalment, per les formes.


Captivat, totalment, per les flames

d’aquell dimoni; paper i cartró,

que crema – ja era hora! – vora la platja.


Vora la mar, tintada de llums intenses,

focs d’artifici; obra pictòrica marítima.

El canvi climàtic crema, ja era hora!


Abraçats, el teu cap, en la meva espatlla

descansa per mirar el cel pintat, per tintes

fosfòriques, enceses en l’aire fred.


El dimoni ja és confón amb flames

rojes, taronges, calentes, infernals.

Espurnes que estrellen el cel, ja és ataronjat.

10 comentaris:

iruNa ha dit...

Alguna cosa sabia jo que eren festes de Badalona, però no en coneixia la tradició que expliques.
El que més em sorprèn però, és la gran capacitat que tens d'escriure tants poemes!! Realment la teva producció és espectacular Uribetty, ja m'agradaria a mi tenir tanta inspiració... i talent, evidentment!!
una abraçada i que vagin molt bé les festes!!

Tals ha dit...

Un espectacle preciós i, a més, sabem que l'any que ve es repetirà. Aquest any s'ho han currat eh...es noten les eleccions! Un petó, poeta badaloní!

Joana ha dit...

Els focs amb el mar de fons sempre és un espectacle.
Gaudeix de les festes!

Uribetty ha dit...

iruNa espero que no t'hagis assabentat de les Festes mitjançant un programa de la TV3...perque els personatges que surtien eren penosos, no som tots així jajaja. Poca cosa més puc dir, la resta del comentari m'ha deixat sense paraules, talent, producció - això sí, de moment porto escrits uns 71 - Una abraçada! Per cert! he llegit el teu comentari al blog de Tals, i estàs totalment invitada!

Com dius Tals, un espectacle preciós i també es noten les eleccions, també. Una excel·lent convinació de llums i música. Un petó!

Joana tens tota la raó, és tot un espectacle. Una abraçada!

Anònim ha dit...

No sé si coneixes el blog El badiu dels Micacos". Ha fet un post explicant la festa major de Badalona que està molt bé. Te'l recomano :)

Uribetty ha dit...

Company Pd40, no el coneixia i si bloc.cat ho ha permès, he deixat un comentari. Com dius, la crònica del inici de les Festes de Maig està bé.
Salutacions!

Anònim ha dit...

Uribetty, bloc.cat encara que no ho sembli ho ha permès !! ;)

Gràcies pel teu comentari i ens anem llegint per aquí.

Uribetty ha dit...

Carquinyol doncs sí que de moment bloc.cat funciona.
Per cert! gràcies per enllaçar-me, com ja veuràs, també ho he fet.
Salutacions i ens llegim!

Anònim ha dit...

Òndia, doncs primera notícia de les festes de Badalona. Mai no n'havia sentit a parlar, de debò. A veure si algun any m'hi passo i les visito. És curiós, estem ben a la vora (Badalona i Barcelona) però em fa l'efecte que gaire gaire relacions, no n'hi ha. Per exemple, tinc un parell d'amics badalonins, i són tan seus, tan badalonins, que baixar a Barna els suposa tota una excursió. Són un cas excepcional o ja és això?
Bones festes company!

Uribetty ha dit...

Doncs Tarannà, l'any que ve t'hi vull veure per aquí! Ja sigui a la cremada o concerts. Pseudo-obligacions apart, com dius etre Barcelona i Badalona no és que hi hagi molta relació, sobretot perquè alguns Barcelonins consideren Badalona un barri o un gueto de Barcelona...per sort, ho diuen en broma i no són tots.
I el tema aquest dels teus amics, hi ha de tot, jo sóc Badaloní, tot i això no és una 'excursió' anar a Barcelona, tot el contrari, m'agrada, l'ambient és diferent. I com estudio allà, doncs...ja és com la meva segona o tercera casa.
Salut company!